Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur länge kommer någon att orka ha det på detta viset?, frågar sig skribenten apropå så kallade hälsoscheman. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
Hur länge kommer någon att orka ha det på detta viset?, frågar sig skribenten apropå så kallade hälsoscheman. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Politiker, börja arbeta varannan lördag

Varför lyssnar inte våra "kära" politiker? Kanske tur att det snart är val!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hälsoschema! Vems hälsa handlar detta om? Se alla insändare i Hallandsposten senaste tiden, om förtvivlad uppgiven redan slutkörd personal. Som ingenting annat vill än att arbeta med dom boende, och ge dom en guldkant på vardagen. Något som dom boende verkligen är värda, att bli bemötta med trevlig utvilad personal, som känner och vet hur den boende vill ha det. Men nej! Nu ska personalen skickas runt i kommunen på sina resursdagar, allt utifrån kommunens behov av personal. Hur länge kommer någon att orka ha det på detta viset?

Var finns värdegrunden som togs fram av kommunen för några år sedan? Det var ju då så viktigt med tillit, respekt och ödmjukhet, nej nu är det minsann ekonomin som styr i kommunen!

Personalen får arbeta kortare dagar, men fler arbetsdagar, innebär mindre återhämtning, mindre tid för sin familj! Och sina fritidsaktiviteter, som man behöver för att orka med vardagen.

Känner dom anhöriga till hur kommunen behandlar sin personal?

Varför kommer det ganska ofta ny personal till boendet som inte har en chans att kunna känna den boende, och veta hur dom vill ha det. Känna till alla rutiner som finns vid omvårdnaden så att den boende kan känna sig trygg och få ett fint bemötande. Känna tillit är ju inte något självklart, utan det byggs upp över tid.

Varför lyssnar inte våra "kära" politiker? Kanske tur att det snart är val!

Men "kära" politiker det kan vara helt ok att ta ett beslut, men när det blir så helt fel, då tycker jag, gör om och gör rätt. Det är ju helt ok att erkänna om man gjort fel, eller? Kommer prestige in här?

Men jag har ett förslag! Att vi med omedelbar verkan inför hälsoschema för våra politiker och dom chefer som är för hälsoschema. Börja med att förkorta era arbetsdagar, så att ni kan börja arbeta varannan lördag, då har ni ju en hel dag till återhämtning! Skulle era arbetsinsatser inte behövas i Halmstad så kan ni ju vara resurs i Hylte, Laholm eller Falkenberg! Det låter väl hur bra som helst.

Johnny Sörensen