Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Polisanmäl fordon i dyn- och strandområde

Vi har kunnat följa debatt om trafik på stranden i Mellbystrand. Trönningeborna har rustat upp ”sin” strand med strandstädningsdagar på försommaren, samhällsföreningens insats att modernisera och återskapa föreningen för bysamfälligheten som förvaltar strandområdet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Bysamfälligheten har ett par mindre intäkter, dessa medel återförs till underhåll av området. Kommunen bidrar med att hålla toalett, färskvatten och soptömning. Lyckligtvis finns det gott om plats att parkera fordon. I dynområdet återfinns sannolikt växter men även insekter som är rödlistade, av detta skäl finns ett allmänt intresse med undvikande av slitage i området.

Inte minst kan det finnas behov för räddningsfordon att ta sig nära stranden. Hjärtinfarkt, allergisk reaktion eller annan allvarlig händelse kan inträffa var som helst.

Även om det är långgrunt med små risker kan en stunds ouppmärksamhet vid frånlandsvind medföra att barn på flythjälpmedel driver till havs. För att tydliggöra det självklara, att inte köra ut i naturen, har skyltar satts upp.

Oavsett skyltning eller ej, är körning i dynområde och på stranden ett brott mot terrängkörningslagen. Att köra upp i dynområdet för att ställa bilen visar på stor nonchalans av miljö- och säkerhetsvärden.

En uppmaning: Alla som ser fordon i dyn- och strandområde, gör en polisanmälan.

Blir det tillräckligt många anmälningar, kan man hoppas på att ordningsmakten gör platsbesök och lagför uppenbara överträdelser av denna art.

Bengt Pettersson

LÄS MER: Jurister: Miljönämnd bör ingripa mot strandtrafik

LÄS MER: Bilfria zonerna borta – oro för vilda västern på stranden

LÄS MER: Trafikbusar på stranden vållar oro bland barnfamiljer

LÄS MER: Klagande och gnäll har fått sjuka proportioner i dagens Sverige