Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Roald, Berit

Plastkassar behövs i sophämtningen

Skribenten vill inte betala sju kronor varje gång han slänger soporna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Regeringen kommer att beskatta plastkassar för att minska nedskräpningen i naturen.

Halmstad Energi och Miljö har skickat ett meddelade till sina kunder med uppmaningen ”Lägg alla sopor i en knuten påse. Det är viktigt att inget löst avfall slängs i soptunnan. Löst avfall ramlar lätt ut vid tömning och skräpar ner på gatan och i naturen. Löst avfall skapar stora bekymmer i sorteringen. Lägg därför allt du slänger i soptunnan i väl knutna påsar.”

Denna uppmaning till­talar alla som vill hålla rent i naturen. Hur ska detta lösas efter Miljöpartiets och andras förslag att höja priset på plastkassar i affären till sju kronor? I de flesta fall använder man de plastkassar som används till att bära hem varorna i sedan till att paketera soporna innan de slängs. Vem vill betala sju kronor för att paketera soporna? Kan man med gott samvete köpa billigare plastpåsar för soporna och använda tygkassar till att bära hem varorna i tron att man då räddar nedskräpningen i havet?

Knut Larsson