Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Plastförbudet har ett signalvärde

I HP 14/8 stod det på första sidan: ”Halmstad har inga planer på förbud för plastkassar”.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Varför är inte kommunen med dess politiker och tjänstemän bättre engagerad i klimatfrågan? Halmstad har nämligen all anledning att vara det.

Fler och fler länder inför nu förbud för plastkassar och mycket annat plastmaterial. Inom EU kommer det med all sannolikhet att införa detta förbud. Nu räddar det inte vår planet men det har ett starkt signalvärde att här måste göras något. Men tydligen inte i Halmstad.

Här har man i stället beslutat om att man skall använda plastpåsar att slänga avfall i. Gröna till matavfall. Dessa gröna plastpåsar delas ut i alla affärer. Försök pågår dessutom med att också dela ut gula och röda plastpåsar och så vidare för andra avfall. Fullständigt tvärtemot allt miljö och klimattänk.

Till detta har Hem alltså byggt en stor och dyr sorteringsanläggning. Ofattbart och torde vara en av de största felsatsningar som gjorts.

Skall bli mycket intressant att få svar på hur man förklara det för oss alla. Det vill säga när det införs förbud mot plastpåsar samtidigt som man delar ut plastpåsar och dessutom gratis.

Klimatkämpe

LÄS MER: Inget förbud mot plastkassar i sikte