Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Williamsson
Bild: Henrik Williamsson

Placeringen är helt fel

Vid samrådsmötet den 14 augusti, där representanter för kommunen och Motorhalland deltog, fick jag och flera andra uppfattningen att upphandlingen i princip var klar och vi kom in i andra hand.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi känner ju till att kommunen gärna vill komma över Motorhallands nuvarande anläggning vid Lagavägen för att bygga bostäder. Då undrar jag var man hittar pengar till detta? Och är det inte vansinne att riva en så fin anläggning då man också troligtvis måste sanera marken då det funnits en bensinstation på platsen.

Att vara positiv till att få en bilhall som granne i ett bostadsområde är bisarrt. Skulle någon av kommunråden vilja ha det så? Ökad trafik med lastbilar, tankbilar, företagsbilar samt nya bilar för provkörning plus de anställdas bilar. Det skulle vara livsfarligt för alla skolbarn på väg till och från sin skola.

Att placera en dylik anläggning här när kommunen själva har ett färdigt industriområde söder om Maxi skulle vara vansinnigt. Jag kan inte förstå hur kommunen resonerar vid sin granskning att det inte kommer att innebära någon betydande miljöpåverkan. Anläggningen kommer ju att placeras i ett befintligt grönområde med betande rådjur och ett rikt fågelliv, dessutom i ett befintligt bostadsområde.

Vid ett annat ärende i Mellbystrand, detaljplan för Mellby 15:1, stoppade länsstyrelsen beslutet med hänvisning till att bostadsplanen skulle ge påtaglig skada på riksintresset för friluftslivet vid Laholmsbukten. Jag hoppas att länsstyrelsen även granskar detta ärende noga.

Lös in tomten, tag bort byggrätten och låt detta grönområde vara kvar som en lunga mot den tunga trafiken på E6:an. Kan ni köpa mark för över 30 miljoner kronor i Ahla, kan ni nog lösa in detta också. Förstår inte att Motorhalland måste ha ett skyltläge vid E 6:an.

Kommunledning, gör om och gör rätt. Om jag är rätt informerad ska väl ni politiker företräda oss invånare?

Observera, vi har absolut inget emot Motorhalland som företag. Det är placeringen som är helt fel. Min förhoppning är att mark- och miljödomstolen också tittar lite extra på det här.

Tuve Colliander

LÄS MER: Kompakt motstånd mot Motorhallands bilhall

LÄS MER: Bygg inte en ny bilhall i Mellbystrand