Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Pippiparken – en lekplats för alla

Kommunfullmäktige i Halmstad har nu beslutat om upprustning och förnyelse av Pippiparken.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

RBU Halland vill därför uppmärksamma vikten av att tänka på barn med rörelsenedsättning, som är vår medlemsgrupp. Lek är viktig för alla barn, även om man inte kan gå, springa och klättra som de flesta andra barn. Lek är också viktigt för utvecklingen. Alla barn har rätt att få vara just barn. Alla barn har rätt att leka och busa, att få känna farten när de gungar, att få kladda ner sig när de gör sandkakor, att få fika på lekplatsen tillsammans med sin familj och sina kompisar.

Därför är det av största vikt att upprustningen tar hänsyn till våra medlemmar, så att det finns någonting på lekplatsen även för barn med rörelsenedsättning. Då har barnen möjlighet att leka tillsammans med sina kompisar eller syskon som inte har en rörelsenedsättning.

RBU Halland är övertygade om att lekplatser med anpassade lekredskap gagnar den fysiska, psykiska och sociala hälsan hos våra medlemmar, då de ofta blir stillasittande och inte alltid kan delta i samhället på lika villkor som sina jämnåriga kamrater. Barnkonventionen, som nu blivit lag, är tydlig med att alla barn har rätt till ett fullvärdigt liv för att aktivt kunna delta i samhället, samt att de har rätt till lek och fritid.

Maria Norrman

ordförande i RBU Halland

Föreningen för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar

LÄS MER: 2,3 miljoner går till Pippiparken – ingen Tylösandsterrass