Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En vädjan – spara 5 miljoner för en valprocess. Skippa hotellet och gör det nu. En omstart med helt nya direktiv i projektet vore hedrande för vår kommuns beslutsfattare, skriver Lars-Rune Ericsson. Bild: Roger Larsson
En vädjan – spara 5 miljoner för en valprocess. Skippa hotellet och gör det nu. En omstart med helt nya direktiv i projektet vore hedrande för vår kommuns beslutsfattare, skriver Lars-Rune Ericsson. Bild: Roger Larsson

Picassodrama i Bergmans regi?

Monumentens tid är förbi och tävlingarna mellan Sveriges städer om vem som bygger högst, störst och mest spektakulärt är över.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå Svar direkt till insändare, 21/5.

I dagens HP (21/5) försvarstalar kommunråden Jonas Bergman och Jenny Axelsson i den infekterade frågan om ett eventuellt höghushotell i Picassoparken. Försvarstalet går inte att misstolka, M och C gör gemensam sak och driver frågan in absurdum.

Med en obegriplig envishet och prestigehybris verkar det som om våra två tyngre kommunråd ser det som en av sina sista viktiga uppgifter att bli historiskt ihågkomna på Halmstads politiska arena. Tydligen har alla opinionsyttringar och remissvar ingen som helst betydelse i beslutsunderlagen – ”vi vet bättre” är mantrat.

Halmstads attraktivitet är inte beroende av ett hotellbygge av den föreslagna karaktären. Aktörer är givetvis intresserade av en stads- och centrumbebyggelse i harmoni med god estetik och balanserad miljö. Monumentens tid är förbi och tävlingarna mellan Sveriges städer om vem som bygger högst, störst och mest spektakulärt är över. Andra kriterier, där det vackra kombineras med det effektiva, blir ett vinnande koncept för innovativa aktörer.

Vad finns det för motsättningar mellan att vara en mötesplats och att vara en handelsplats? Kombinationen är perfekt och när pandemin är utrotad möts vi igen i vackra miljöer. Vi vill träffas fysiskt, dock finns det ingen anledning att åka land och rike kring för att träffas på konferenser lika tidigare invanda mönster och frekvens. Omodernt, miljöbelastande och en tidstjuv av stora mått.

En vädjan – spara 5 miljoner för en valprocess. Skippa hotellet och gör det nu. En omstart med helt nya direktiv i projektet vore hedrande för vår kommuns beslutsfattare.

Lars-Rune Ericsson