Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommunala kostnader och satsningar diskuteras. Bild: Henrik Holmberg / TT
Kommunala kostnader och satsningar diskuteras. Bild: Henrik Holmberg / TT

Pengar, pengar, pengar – ibland tror jag ni ”biter er i svansen”

Om ni politiker tänkte mer än en mandatperiod framåt tror jag mycket hade varit vunnet. Då hade ni vågat satsa och haft visioner, oavsett politisk färg.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Slutreplik. Svar till Stefan Pålsson (S), 31/8.

Pengar, pengar, pengar. Vet du vad Stefan, ibland tror jag att ni ”biter er i svansen” i er iver att spara.

Om ni politiker tänkte mer än en mandatperiod framåt tror jag mycket hade varit vunnet. Då hade ni vågat satsa och haft visioner, oavsett politisk färg.

Men om vi släpper Kulturhuset för ett ögonblick.

Jag bor på Vallås, en stadsdel på öster, med en mångkulturell befolkning. När lägenheterna på Vallås torg byggdes tog man varken med barnens, ungdomarnas eller deras föräldrars behov av kultur eller en plats där vi kunde träffas och lära känna varandra. Ni brydde er inte. Så problem uppstod.

Stora familjer i trånga lägenheter! Klart att ungdomarna sökte sig utomhus och hittade på hyss därför att de inte har något bättre att göra.Till förtret för oss ordentliga svenskar som vet hur allt ska vara. I efterhand görs nu insatser som kostar skattebetalarna massor av pengar.

Var fanns framförhållningen? Var fanns den man eller kvinna i rådhuset som hade modet att säga: ”Men hallå, har vi inte gjort det här misstaget tidigare, i en annan stadsdel på öster? Hur bra blev det?”. Vad kostade det?

Så nu lappas och lagas det efter bästa förmåga, kommunen, HFAB, ideella föreningar för skattepengar, några andra pengar finns inte, men visst kunde de användas bättre.

Om vi nu återvänder till det förfallna Kulturhuset (Vem/vilka har låtit det förfalla?) är det perfekt för nämnda ungdomar deras föräldrar, för dig ,för mig, för alla. Där fantasi och eget engagemang får råda utan kommunala tjänstemän som ska ”bestämma” För visst är det så Stefan, att politiken kan om den vill och vågar satsa på huset. Ni kan leta möjligheter i stället för att gömma er bakom planer, juridik och paragrafer. Men att bygga ett hus som Kulturhuset kan ni inte.

Du säger att Socialdemokraterna vill satsa på dans, musik, teater. Var någonstans?

Jag önskar att ni tänker efter före. Det kommer att löna kommunkassan i längden i form av färre krossade fönsterrutor, åverkan på byggnader och så vidare men framförallt en meningsfylld fritid för Halmstadborna!

Rigmor Wilderoth