Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PONTUS LUNDAHL / TT
Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

"Peka finger” i rätt riktning

Att man inte förstått, att om allt fler blir missnöjda och det inte leder till förändring är det naturligt att söka annan lösning, tyder även på dålig analysförmåga.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det förekommer fortfarande hatiska utfall och varningar för att demokratin är hotad av ”högerkrafterna” med stöd av SD. Det produceras även insändare med imponerande uppräkningar av all ondska det kommer leda till. De som röstade på SD anses dessutom inte förstå bättre – ”men de kommer snart förstå vad man ställt till med”.

Partierna på vänster- och högersidan i riksdagen är överens om en sak. Det finns ett antal mycket allvarliga problem att reda ut, varav vissa sannolikt blir bestående. Att de tillåtits öka under tiden dessa partier utgjort regering eller stödparti och därmed bär ansvar för den negativa utvecklingen nämns däremot ingenting. Avsaknaden av självkritik är således total.

Att man inte förstått att om allt fler blir missnöjda och det inte leder till förändring är det naturligt att söka annan lösning tyder även på dålig analysförmåga. Ska man som politiker, journalist eller insändarskribent peka finger åt någon är det inte åt SD-väljare som sett det som enda utvägen för att vända utvecklingen. Det borde vara åt de som inte förmår, vill se eller vågar ta en öppen debatt om utvecklingen som man pekar på. I stället fortsätter vissa bedriva hatpropaganda mot de som sedan länge påtalat de problem allt fler i samhället nu drabbas av.

Realist