Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Visionen om Picassoparken och Österskans är en grön lunga – med mängder av aktiviteter, menar skribenten i en replik. Bilden är från en manifestation i somras mot ett eventuellt hotellbygge i området.  Bild: Jari Välitalo
Visionen om Picassoparken och Österskans är en grön lunga – med mängder av aktiviteter, menar skribenten i en replik. Bilden är från en manifestation i somras mot ett eventuellt hotellbygge i området. Bild: Jari Välitalo

Parkerna är den gröna inramningen till mängder av aktiviteter

Det är korrekt att vårt koncept är en stor grön lunga med sammanhängande parker från Slottsbron till teatern och biblioteket. Däremot har Mattias Karlsson helt missat den viktiga delen med mängder av aktiviteter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå på Mattias Karlssons kolumn ”Ett grönt koncept är inte framtiden”, 6/10.

Heder åt Mattias Karlsson som kom och lyssnade på vår vision om Picassoparken och Österskans. Det var många inbjudna, främst politiker, som inte kom.

Mattias Karlsson beskriver i sin kolumn att vårt förslag endast är grönområden. Det är korrekt att vårt koncept är en stor grön lunga med sammanhängande parker från Slottsbron till teatern och biblioteket. Däremot har Mattias Karlsson helt missat den viktiga delen med mängder av aktiviteter.

Parkerna är den gröna inramningen till restauranger, kaféer, bus- och lekpark, musik – teater och andra uppträdanden från en utomhusscen, utställningar, aktivitetshus för unga människor, stor gåvänlig brygga ända ner till Nissan, trevliga sittplatser, en promenadväg som slingrar sig genom alla parkerna förbi fina skulpturer i Picassoparken, fontän i Österskansparken och spännande upplevelser i Teaterparken med mera, med mera.

Vi har även inkluderat Hamngatan med många olika typer av matställen och vackrare inramning än i dag. Allt detta kan rädda framtiden för Halmstad centrum och kommer helt säkert att leda till ett levande centrum. På FB ”Önskar inget hotell i Picassoparken” och på vår förenings hemsida www.hotellnej.se kan man se och läsa om konceptet.

Pia Arborelius

LÄS MER: Hotellmotståndarna presenterar eget framtidsförslag