Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Corona-isoleringen kan kännas tung för många äldre, men insändaren vill påminna om allvaret bakom den. Bild: Bild: Lars Pehrson/TT
Corona-isoleringen kan kännas tung för många äldre, men insändaren vill påminna om allvaret bakom den. Bild: Bild: Lars Pehrson/TT

Pandemin skakar om samhället på alla plan

Vet inte riktigt vad syftet var med din anonyma insändare. Själv kände jag mig riktigt urladdad när jag kom till slutet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Svar till insändaren ”Våra äldre har behandlats som fångar under det senaste året” i HP den 9 oktober.

Vi lever mitt i en livshotande pandemi. Smittspridning pågår och ökar igen efter sommarens nedgång. Visst har vi 70+ haft en tuff tid bakom oss precis som många andra. Tänker på alla som förlorat en anhörig, alla som insjuknat i covid-19, många hemarbetande som inte kan gå till jobbet, permitterade och arbetslösa. Pandemin skakar om samhället på alla plan.

Tegnell och FHM ger saklig och vetenskapligt förankrad information ett par gånger i veckan. Ingen vet hur länge vi måste leva med restriktioner. Självklart är detta problematiskt och upplevs olika av alla. Men ”Leo Pard”, vad är alternativet i den situation vi befinner oss? Har all förståelse för det du skriver. Visst kan ilska och irritation lätta för stunden. Kanske kan ditt inlägg bidraga till att ännu fler medmänniskor vill stötta upp tel kontakter, kanske fikastunder eller utevistelse för att minska den ensamhet och isolering som många upplever. Viruset finns och påverkar allas våra liv. Det är ju vi själva som är en del av begränsningen av viruset.

Ingeborg Oléni