Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Janerik Henriksson/TT

Padelbanorna för tankarna till flyghangarer eller rymdfarkoster

Ägarna till de omtalade padelbanorna i Villshärad har ansökt om dispens från strandskydd och landskapsskydd. Här följer argument och åsikter emot denna ansökan:

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Området är landskapsskyddat av länsstyrelsen sedan 1974.

Banorna är uppförda utan att ägarna sökt bygglov och de har till HP sagt att de frågat flera personer om bygglov behövs, men vill inte tala om vilka de frågat. För att få ett pålitligt svar måste de vara väl medvetna om att det är kommunen och länsstyrelsen de ska vända sig till, speciellt som de haft kontakt med länsstyrelsen angående utbyggnad av golfbanan, byggande av ridbana och hagar tidigare och dessutom säger att före detta ägaren till golfbanan hade länsstyrelsens tillstånd för att göra banan – hade han tillstånd måste han ju ha frågat.

Det finns stora naturvärden att bevara på platsen med fantastiska öppna vyer ut över strand och hav och padelbanorna påverkar givetvis utsikten. Dessa gigantiska byggnader kan inte jämföras med hur golfbanan påverkade även om vissa spelare drack alkohol, var högljudda och dessutom farliga för omgivningen när golfbollarna kunde hamna var som helst utanför banan.

Padelbanorna för tankarna till flyghangarer eller rymdfarkoster, är dessutom upplysta till 22.00 året runt och det högljudda ”smällandet” från padelspelet och spelarna är störande.

Det har också utförts stora schaktningsarbeten på området.

Förutom detta spelas hög musik till sent på kvällen på restaurang på området – farväl stilla, ljuva sommarkvällar i trädgården.

Tillåt inte denna fräckhet, nonchalans, respektlöshet och detta lagbrott som påverkar så många boende och besökare i Villshärad.

Vilshäradsbo

LÄS MER: Ägarna till padelhallen i Villshärad vill ha dispens från naturskyddet

LÄS MER: Padelhall utan tillstånd är anmäld