Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ordningsvakter i centrum är ett välkommet inslag

Vi kommer att stödja eventuella tilläggsanslag för att få ordning och reda i centrum.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det är med stor glädje vi sverigedemokrater ser att polismyndigheten nu godkänt Halmstads kommuns ansökan om att få ha ordningsvakter i centrala Halmstad. Något som bekräftades av styret under ett replikskifte på det senaste kommunfullmäktigemötet.

Detta är ett välkommet inslag som kommer verka trygghetsskapande i city, särskilt på kvällar och under helger då många människor är ute och rör sig. Rätt hanterat blir detta dessutom en extra service till våra medborgare ungefär som gamla tiders fotpatrullerande polis om än med andra befogenheter. Självklart hade vi hellre sett att polisen hade möjlighet att göra detta men i brist på sådan möjlighet får vi helt enkelt anpassa oss och göra det bästa av situationen.

Runt om i Sverige kan vi se att fler och fler kommuner tar eget ansvar för trygghetsskapande åtgärder i sina stadskärnor. I den budgetprocess som följde på höstens val och som klubbades i kommunfullmäktige i december var den tidigare satsningen på tre miljoner borttagen.

Likaså de 360 000 kronor som var avsatta för föreningar att vara med och trygghetsvandra runt om i kommunen. Ansvar för Halmstads budgetförslag valde tyvärr bort dessa satsningar.

Sverigedemokraterna Halmstad var här tydliga. Vi hade kvar dessa satsningarna i vår budget. Vi var och är dessutom beredda att öka dessa satsningar för att se till att alla medborgare känner sig trygga att vistas ute även efter mörkrets inbrott. Det är för oss en självklarhet att prioritera detta och vi vill gärna bidra till att återställa dessa medel för att möjliggöra det som polisen nu godkänt. Vi kommer därför stödja eventuella tilläggsanslag för att få ordning och reda i centrum.

Vår förhoppning är att Ansvar för Halmstad nu lever upp till sitt namn och agerar skyndsamt för att få ordningsvakter på plats!

Andreas Ahlqvist (SD), kommunråd

Lars Larsson (SD), ordförande

Joacim Svensson (SD), gruppledare

LÄS OCKSÅ: Så tycker Halmstadborna om ordningsvakter i centrum

LÄS OCKSÅ: Grönt ljus för ordningsvakter i centrum – här ska de patrullera

LÄS OCKSÅ: SD-kritik mot indragna trygghetssatsningar