Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Orättvis bild av Vallås

Problem finns överallt i Halmstad, men det publiceras på olika sätt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vad det gäller Vallås, är det koncentrerat till ett mindre område, till och med några hyreshus. HFAB borde kanske se över hur man hyr ut sina bostäder och inte ”först till kvarn”...

Hur hade det sett ut om dessa hyreshus med samma hyresgäster varit placerade i Tylösand eller Frösakull? Hur hade det då publicerats?

Tråkigt och orättvist att HP har så stora rubriker om det här och till och med en hel förstasida i tidningen.

Vallås är stort och består inte bara av de här hyreshusen. Vi är nyinflyttade sedan 1,5 år tillbaka. Det är mycket lugnt på vårt område och trivs väldigt bra. Vi tycker det är oförskämt när massmedia uttrycker sig på det här viset.

Nyinflyttade 2018

Svar direkt

Tack för dina synpunkter! HP:s reporter var med på ett arrangerat möte där Vallåsbor fick chansen att ställa frågor till polisen. På mötet framkom att det finns en stor oro och en känsla av otrygghet. Boende vittnar exempelvis om att man inte vågar gå ut på kvällarna och om droghandel i centrum.

För HP var det ett självklart beslut att rapportera om detta möte. I samband med detta berättade vi även om polisens arbete för att bekämpa brottslighet, bland annat intervjuades rikspolischefen Anders Thornberg. Artiklarna publicerades i papperstidningen fredagen den 6 september. Några veckor senare följde vi upp rapporteringen genom att berätta om busliv och brottslighet i det nya området vid Vallås torg. Vi beskrev då hur hyresvärden tillsammans med kommunen och polisen agerar. Dessa artiklar publicerades i papperstidningen torsdagen den 19 september. Vid inget av dessa båda tillfällen fyllde rapporteringen om Vallås hela sidan ett.

HP rapporterar från olika delar av Halmstads kommun. Självklart berättar vi även om händelser i Tylösand och Frösakull, både positiva och negativa sådana.

Marko Korkeasalo

nyhetschef

LÄS MER: Nya adressen som snabbt kom in på brottets heta lista

LÄS MER: ”Inte ens polisen verkar kunna skilja på det som händer”

LÄS MER: Vallåsbornas starka oro över brottsutvecklingen

LÄS MER: Rikspolischefens första besök i hemstaden

LÄS MER: Stackars poliser, säger jag