Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Område sätts mot område i finansieringsfrågan

Replik svar till Pentti Arg, 20/12. I Pentti Args svar till mig verkar ”Pentti” missuppfattat hela frågan och syftet med min artikel.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

För det första. Kommunstyrelsen lade fram ett förslag till kommunfullmäktige om att investera i konstgräs på Söndrums IP, därför att behovet för investeringen är stort och för att det är klokt att samordna det med renoveringen av Hallägrahallen 2020. I stället för att yrka på ett tilläggsförslag där S anslår nya medel till Oskarströms IP väljer S det absurda att man yrkar på att ta bort pengarna för Söndrum och flytta dem till Oskarström. Det märkliga är att S unnade sig att plocka 30 miljoner kronor ur den så kallade resultatutjämningsreserven för andra ändamål men just i denna specifika fråga väljer man att yrka avslag på BK Astrios sedan länge efterlängtade satsning.

Jag har inte alls något mot att kommunen investerar i konstgräs i Oskarström. Tvärtom. Det är säkert välbehövligt. Men jag vänder mig mot att S sätter område mot område i hur de hanterar finansieringsfrågan i stället för att yrka på ökade investeringsmedel. Det är cyniskt.

För det andra har du missat vår problematik. Visst är det cirka fem km till Halmstad centrum från Söndrum men våra barn tränar inte i centrum. Under säsongen har vi i stor utsträckning fått spridda träningstider på Kärleken (8,6 km) och på Skedalahed (9,9 km) Det är rätt övermagat att som du menar att våra 7- 12-åringar ska cykla eller åka buss till träningen på andra sidan stan. Träningarna äger ofta rum på söndagsmorgnar och sena vardagskvällar. Jag tror att du säkert förstår att det inte går att få ihop livspusslet på det sätt du beskriver.

Låt mig passa på att innerligt tacka majoriteten av kommunfullmäktiges ledamöter som röstade för kommunstyrelsens förslag om Söndrums IP och därmed gör vår dröm möjlig. Ert beslut är viktigt för oss föräldrar, ungdomar och barn aktiva i BK Astrio.

Oroad fotbollsförälder

LÄS MER: Ta bilen, bussen eller cykeln för att ta dina barn till träningen – som alla andra

LÄS MER: Ta inte vår satsning ifrån oss, S

LÄS MER: Känslorna svallade rejält i debatt om konstgräs