Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kan det vara rätt och ger sig av i husbilen till en annan kommun när covid-rekommendationer råder? Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Om husbilar och covid-rekommendationer

Det är inte husbilarna i sig jag har reagerat på, utan det hänsynslösa beteendet att bara ge sig iväg till en annan ort trots alla uppmaningar om covid.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

på insändaren "Ingen störning från husbilarna-fel att prata om invasion", i HP den 18 maj.

Det har aldrig varit min avsikt att påstå det är fel eller rätt med husvagnsparkeringen vid Nissan. Jag försökte bara återge min känsla när jag såg alla dessa husbilar, mitt emot mig, när jag promenerade på dragvägen. Det var morgonen efter att både Anders Tegnell och Stefan Löfven uppmanat oss att stanna hemma. Det är inte husbilarna i sig, utan det hänsynslösa beteendet att bara ge sig iväg till en annan ort trots alla uppmaningar. Du har säkert rätt Sonja med att det skall vara fyra meter mellan bilarna och det var det säkert, men de skall inte stå där överhuvudtaget enligt alla rekommendationer.

Det var också förmodligen lite för mycket känslor i min jämförelse med den tyske soldaten och invasionen den 6 juni 1944. Det var kanske ett klumpigt försök, att få fram att man kan sprida död på olika sätt. Dels genom spridning av virus till en dödlig sjukdom, eller genom kanoner och gevär.

Du har rätt Sonja. Jag är inte mannen att påstå vad som är rätt eller fel, men min känsla kvarstår, att det såg hemskt ut med denna uppställning av husbilar som inte har här att göra enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Rune Petersson