Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Energi och planering tas upp i insändaren. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Energi och planering tas upp i insändaren. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Om betydelsen av ”planering”

Statsminister och energiminister talar eljest och ivrigt om att vi behöver ”planerbar” energi.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Åter har det meddelats att en stillastående reaktor vid Ringhals inte kan tas i bruk på den tid som var ”planerad”. Detta har för övrigt skett vid flera tillfällen tidigare, såsom av en händelse också under tid när elström för övrigt är mest behövlig i landet.

Statsminister och energiminister talar eljest och ivrigt om att vi behöver ”planerbar” energi och avser då just en sådan energi som ”planeras” sättas i gång för den reaktor som stått stilla en längre tid. Men igångsättning sker ändå inte. Begreppet ”planering” blir alltså endast semantik, planering utbytts mot ny planering.

Det är väl kanske därför som även ”planerat” elstöd till hushåll nu skall skall ske i slutet av februari i stället för ”i god tid innan jul”... Undrar vilken årskalender de menar?

För övrigt får jag inte åka buss längre eftersom Hallandstrafiken deklarerar "vi kör fossilfritt" och jag är ju dessvärre gammal ...

Abg