Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En enorm blomsterprakt möter alla besökare direkt på gården. Bild: Privat
En enorm blomsterprakt möter alla besökare direkt på gården. Bild: Privat

Olofstorps djur och trädgård värt ett besök

Vilket fint arbete som är nedlagt på att få allt att blomma med fina färgkombinationer i vårt skiftande sommarväder.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Många letar utflyktsmål under sommaren. Som vanligt har Halmstad mycket varierande aktiviteter att erbjuda med tillhörande avgifter. Det finns faktiskt ett avgiftsfritt utflyktsmål som många besökare och kommuninvånare kan njuta av och det är Stadsbondgården, som numera namnändrats till Olofstorps djur och trädgård.

Det är lätt att bli helt golvad av den enorma blomsterprakt som möter alla besökare direkt på gården eller i dess närområde. Vilket fint arbete som är nedlagt på att få allt att blomma med fina färgkombinationer i vårt skiftande sommarväder. Det visar på ett stort engagemang för verksamheten.

I hagar finns även ett begränsat antal djur, som äter vad naturen bjuder. Information om att ”till hösten kommer klappdjuren”, väcker vissa frågor då många av besökarna var barn, som säkert gärna klappat. Kanske är det sommarvärmen eller avsaknad av skötselpersonal på sommaren som var skäl till informationen.

Olofstorps djur och natur är ett naturnära område till glädje för alla åldrar. Det bidrar till ökad kunskap och förståelse för livet på landet om än i begränsad omfattning.

Varför inte låta gården engagera fler aktiviteter, gärna med djur. Vi vet exempelvis att behovet av omhändertagande av katter är stort. Varför inte samordna det nuvarande katthemmet i Norre Katts park med en flytt till Olofstorps djur och trädgård. Det kunde kanske ge möjligheter till utveckling.

Hjärta för Halmstad

Ingeborg Oléni

Ann-Charlott Mankell