Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommer vi för överskådlig framtid att behöva lyssna på musik för tolvåringar när vi går på stan?, skriver ”Musikälskare”. Bild: Roger Larsson
Kommer vi för överskådlig framtid att behöva lyssna på musik för tolvåringar när vi går på stan?, skriver ”Musikälskare”. Bild: Roger Larsson

Odemokratiskt att en liten klick ska kunna bestämma över det offentliga rummet

Kommer det att göras en utvärdering av musiksatsningen i Halmstad city för att ta reda på vad folk egentligen tycker?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Halmstad Cityförening försvarar musiksatsningen på stan så här i en artikel: "Många reagerar på att det är musik, men man vänjer sig".

Jaha? Det är mycket man kan vänja sig vid. Är det bra då? Att man måste behöva vänja sig vid något signalerar väl tvärtom att det inte är så bra.

Jag har haft mejlkontakt med Cityföreningen tills de slutade svara på mina frågor.

Obesvarat är bland annat om det kommer att göras en utvärdering av det här för att ta reda på vad folk egentligen tycker. Är det kanske så att Cityföreningen inte bryr sig om det? Kommer vi för överskådlig framtid att behöva lyssna på musik för tolvåringar när vi går på stan?

Vem som står för musikurvalet går heller inte att få reda på. Svaret på den frågan, ställd till Cityföreningen, är "Vi har valt en spellista som är anpassad för offentliga platser." Jaha? Vem sammanställer den spellistan och vilken kompetens har den personen för det? Inget svar.

Att öka belysningen är en bra idé och den ställer jag mig gärna bakom. Att hänga upp vimplar verkar ... så där. Att spela musik för att det ska bli "trevligt" är en idiotisk idé eftersom musiksmaken hos olika människor är väldigt varierad. Nu sitter Citygruppen som någon slags smakdomare och bestämmer vad alla ska lyssna på.

Jag anser att det är odemokratiskt att en liten klick affärsidkare och fastighetsägare ska kunna bestämma över det offentliga rummet på det sätt som nu sker.

Musikälskare

Svar direkt

Hej,

Tack för att du engagerar dig i vår stadskärna! Stadskärnan är en viktig del av den lokala identiteten och stoltheten över vår stad. För oss är det stadens hjärta, där känslor lever, drömmar föds och minnen skapas.

Som jag har svarat dig i de mejl du har skickat oss så är det tydligt att vi tycker olika gällande musiken i city, dock är det självklart att vi alla ska få tycka till om det offentliga rummet. Detta gör vi genom samverkan mellan citys intressenter (köpmän, fastighetsägare, näringsidkare, boende och kommunen). Tillsammans och i dialog med medborgarna driver vi samverkansgrupper, projekt, attraktiva evenemang, trygga och trivsamma mötesplatser som gynnar utvecklingen av stadskärnan.

Vårt uppdrag med Cityföreningen, Halmstad City, är att vi ska bidra till destinationsutveckling och förstärka Halmstad Citys ställning som handelscentrum samt utveckla vår stadskärna som kommersiellt och kulturellt centrum. Vi verkar för en attraktiv stadsmiljö och en trevlig atmosfär genom platssamverkan för att skapa attraktiva och utvecklade stråk och mötesplatser. Målet är att skapa en levande och trygg miljö med människor i rörelse större delen av dygnet. En stadskärna där man trivs oavsett om man är besökare, kund eller näringsidkare.

När det kommer till musikvalet så samarbetar vi med en musikbyrå som är en av Nordens ledande leverantörer av bakgrundsmusik, så vi känner oss trygga med att de utför sitt arbete korrekt. Dock utvärderar vi det lika mycket som vi utvärderar ljudnivån tillsammans med ljudtekniker och tider på dagen det ska spelas.

I dag är de kortsiktiga actions minst lika viktiga som de långsiktiga strategierna. Vår målsättning är att vara en organisation som arbetar med medlemmarnas hjärtefrågor och som skapar trygghet genom att förmedla känslan av att vi ständigt arbetar med att bevara och utveckla vår fantastiska stadskärna.

Känner du att du vill ha en fortsatt dialog kring utvecklingen av vår stadskärna så är du varmt välkommen att ringa mig. Mitt telefonnummer finns tillgängligt på halmstadcity.se

Vänligen

Caroline Bengtsson

Cityledare, Halmstad City

LÄS MER: Ljud och ljus ska göra city mer levande