Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De flesta av de elever som skulle hamna i den obligatoriska lovskolan är de som har stora behov av återhämtning på loven, tror skribenten.  Bild: Jonas Ekströmer/TT
De flesta av de elever som skulle hamna i den obligatoriska lovskolan är de som har stora behov av återhämtning på loven, tror skribenten. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Obligatorisk lovskola ingen lyckad lösning

Låt lovskolan förbli frivillig och som sagt börja arbeta med frågan varför så många elever inte uppnår kunskapskraven och agera därefter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Läste om i HP den 6/8 att Liberalerna har förslag om obligatorisk lovskola vilket jag inte tror är en lyckad lösning för att nå kunskapsmålen.

Jag tror att de flesta av de elever som skulle hamna i den obligatoriska lovskolan är de som har stora behov av återhämtning på loven. Många av dessa elever har troligtvis en problematik som påverkar inlärning på något sätt och har svårigheter att klara av en vanlig skoldag.

Jag känner att vi måste börja tänka varför dessa elever inte uppnår kunskapsmålen.

• Behöver pedagogerna mer kunskap kring diagnoser, inlärningsproblematik och bemötande?

• Har pedagogerna rätta möjligheter och resurser för att utöva sitt uppdrag?

• Lärarutbildningen behöver kanske arbeta mer med specialpedagogik och värdegrundsfrågor.

• Ämnena i skolan behöver göras mer praktiskt och verklighetsförankrat för att få eleven att förstå varför hen ska lära sig.

• Lägger skolan all fokus på kunskap och arbetet kring värdegrundsfrågor blir åsidosatta?

Arbetet kring värdegrundsfrågor är en viktig uppgift skolan har som jag upplever inte arbetas tillräckligt med. Ett barn som är trygg med tro på sig själv och sitt eget värde kan lättare tillgodose sig kunskap.

Låt lovskolan förbli frivillig och som sagt börja arbeta med frågan varför så många elever inte uppnår kunskapskraven och agera därefter.

Lollo