Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sopkärl 2020  i Mellbystrand, Laholm. Bild: Evelina Gunnarsson
Sopkärl 2020 i Mellbystrand, Laholm. Bild: Evelina Gunnarsson

Nya sopstationerna vid kusten i Laholms kommun

Tidigare fanns det soptunnor längs hela stranden som tömdes dagligen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Onsdagen 20/7 var det ett inslag i P4 Halland gällande sopstationerna i Laholms kommun. Det var beklämmande att lyssna på den klagolåt som kommer från Laholms kommun gällande de nya sopstationerna. Att beskylla boende och koloniägare för att de missbrukar sopstationerna har jag svårt att se. Samtliga boende och fritidsboende har egen källsortering som man betalar för och har inget behov att utnyttja de nya sopstationerna.

Att sopstationerna blir överfulla beror snarare på att det är många som besöker stranden, badgäster och illegala husbilscampare, och dessa lägger sina sopor i de sopstationerna som har satts upp och som är gravt underdimensionerade.

Tidigare fanns det soptunnor längs hela stranden som tömdes dagligen. Dessa har nu ersatts av ett fåtal nya sopstationer som töms en gång i veckan som naturligtvis blir överfulla långt innan tömning.

Med andra ord skyll inte detta på de boende. Det är Laholms kommun som totalt har missbedömt behovet av sopstationer vid stranden.

Boende i Mellbystrand