Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nya riktlinjer gör det dyrare och svårare

Hylte kommun är inte företagsvänlig!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nu har majoritetsstyret i Hylte kommun, bestående av S,V,L och det lokala partiet KV beslutat om nya riktlinjer för upphandling som kommer att försvåra och i många fall omöjliggöra för framförallt små och medel-stora företag att kunna lämna anbud.

Genom att detaljstyra riktlinjerna ålägger man nu företagarna att ta itu med de integrationsproblem som man själva har skapat.

Företagen som vill lägga anbud måste nu erbjuda anställning eller praktik till de som står längst ifrån arbetsmarknaden, social integration för att inkludera utsatta grupper i samhället. Utöver detta måste företagen ha en miljöpolicy, enligt vår mening ska inte detta få styra vem som vinner en upphandling. Vi har redan med i ett tidigare stycke i upphandlingsdokumentet att upphandlingen ska ta hänsyn till både sociala och etiska aspekter, det finns ingen anledning att gå in och detaljstyra på det här sättet.

Vi vill i största möjliga mån underlätta för små och medelstora företagare att kunna lägga anbud och också underlätta för lokala företag att kunna vinna upphandlingar.

Utöver att man nu omöjliggör för företagarna så kommer det även att innebära en fördyrning för kommunen då entreprenörerna som lägger anbud troligtvis kommer att lägga på en viss summa på anbudet för att kunna täcka de ökade kostnaderna som de nya riktlinjerna bär med sig.

Hanterar vi upphandlingsriktlinjerna på ett bra sätt så kan vi spara mycket pengar för kommunen och samtidigt behålla så mycket pengar som möjligt inom kommunen.

Stina Isaksson

gruppledare Sverigedemokraterna Hylte