Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Holmberg / TT
Bild: Henrik Holmberg / TT

Ny uppgift för "Lyxfällan"...

Man blir mer och mer beklämd när man läser om hur kriminella personer/grupper länsar oss på våra skattepengar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Personer med många identiteter som uppbär lika många socialbidrag, bostadsbidrag, pensioner med mera, 100 personer på samma adress så att myndigheterna vet var de skall skicka pengarna till dessa identiteter, ministrar/företagare i främmande länder som får socialbidrag/pension…listan är längre…!

Det verkar som våra myndigheter inte har någon koll över vilka som uppbär dessa bidrag eller pensioner eller hur mycket de betalar ut och till vem eller om de överhuvudtaget befinner sig i Sverige. Är man nu inte i Sverige så kan de knappast kallas flyktning och då bör vi ju inte betala ut några pengar kan man ju tycka.

Sen har vi de 400 000 personer med så kallat samordningsnummer som myndigheterna inte har någon koll på överhuvudtaget men som ändå uppbär pengar från oss skattebetalare.

Att svenska staten har så dålig koll på vilka individer som vistas i vårt land mer eller mindre legalt och får del av våra skattepengar, är inte bara beklämmande utan också ett bevis på allvarlig inkompetens i två av de mest fundamentala uppgifter staten har, ekonomi och säkerhet!

Det är lätt att få uppfattningen att de inte vill ha kontroll på dessa områden med tanke på hur det ser ut. Man kan ju i detta sammanhang undra hur dessa politiker/tjänstemän skall kunna hantera mer komplexa samhällsproblem när de inte kan sköta de mest basala. Tyvärr ser vi ju dagligen att så inte är fallet bara för att nämna några andra problemområden polisen, tullen, MSB, och så vidare...

Hur svårt kan det vara?

Ett förslag kan vara att engagera ”Lyxfällan”, ett TV program som försöker hjälpa människor som har noll koll på sin ekonomi. De hade nog kunnat ge lite goda råd hur man sköter statens ekonomi också.

SOA