Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg / TT
Bild: Fredrik Sandberg / TT

Ny lokal för dans och bowling i Halmstad – en underbar tanke

Vi är många som saknar möjligheten att få dansa till levande musik, saknar en plats för oss över 50, där vi kan träffas ha roligt, skratta och ta ett glas vin tillsammans, skriver Rigmor Wilderoth.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik: I HP 16/1 skriver Peter Hodor om vikten av gemenskap för äldre.

Peter Hodor tar bowling som exempel på att mötas. Längre fram, samma dag i samma tidning, kan vi läsa om Danskompaniet Spinn som utmanar människor med funktionsvariationer genom dans.

I Halmstad finns varken en bowlinghall eller en galeja för dans. Alla vi som tidigare dansade i Galejan och Parken får i dag resa till Laholm (som för övrigt har tre dansställen) eller till Falkenberg eller Varberg eller Helsingborg. Hur klimatsmart är det?

Vi är många som saknar möjligheten att få dansa till levande musik, saknar en plats för oss över 50, där vi kan träffas ha roligt, skratta och ta ett glas vin tillsammans. Eventuellt träffa någon bonde, slippa gå vägen om tv:s alla romantikprogram.

Det är vetenskapligt bevisat vilka nyttoeffekter dans har för hjärnan (det gäller att hänga med). Dans aktiverar olika muskelgrupper, taktil terapi (”jag vill känna din kropp emot min, höra pulsen slå”) alltså beröring. Man håller sig friskare och lever längre. Låt inte det sistnämnda skrämma er kära politiker. Vi klarar oss själva och behöver inte belasta vården. Det handlar om livskvalité.

Så är det ju det där med lokal? Hade kommunen sagt ja till Kulturhuset i Folkparken hade den frågan redan varit ordnad. Men jag är, om inte övertygad, så i alla fall hoppfull, att ni kan hitta en lösning. Nu har vi dessutom ett parti med Hjärta för Halmstad. Jo, jo!

Kanske kan vi bowla och dansa i samma lokal? Underbar tanke, eller hur?

Rigmor Wilderoth