Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Nu ska jag köra som bara den och strunta i miljön...

Helt klart är att våra politiker i kommunstyrelsen inte lever i andra människors verklighet! Har man över 60 000 kronor i månaden som kommunråden förstår man säkert inte varför 70+ protesterar över att resekortet tas bort.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Fråga hemtjänstpersonalen i kommunen vad de äldre tycker om detta. Bara för man är mellan 70 - 75 år betyder det inte att alla är friska, rörliga eller har en hög pension.

För många av dessa har kortet varit en möjlighet till lite guldkant i tillvaron, andra har inte använt det alls.

En resa tur och retur med buss från Simlångsdalen till Halmstad kostar exempelvis 90 kronor, är man fattigpensionär och ska resa till vårdcentralen eller tandläkaren eller vill till vänner i stan, kommer man inte längre att ha råd att leva som förut.

Men med en kommunrådslön spelar det säkert ingen roll.

Så skönt att min bil finns kvar, nu ska jag köra som bara den och strunta i miljön för det tycks även våra politiker göra med sina beslut.

Och PS. Vilken 75-åring är ute till 04.00 på morgonen som det nya kortet ska gälla till? Hittills har jag inte heller sett många bussar till landsbygden vid den tiden!! DS

Arga tanten.

LÄS MER: Åldern höjs till 75 år för Seniorkortet – tiden ökar

LÄS MER: Nytt seniorkort för 75 plus införs i maj