Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Petros Giannakouris

Nu måste den svenska regeringen ta sitt ansvar

Moria på ön Lesbos, Europas största flyktingläger med uppskattningsvis 13 000 flyktingar varav många barn, har brunnit ned.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

En eld som spred sig blixtsnabbt och slukade tält och de få ägodelar som flyktingarna samlat på sig. Nu saknar flyktingarna boplats och spänningarna stiger mellan flyktingarna, polisen och ortsbefolkningen på ön Lesbos. Desperata flyktingfamiljer försöker hitta tillfälliga platser att sova på. Risken för sjukdom och smittspridning ökar för varje dag som går. Läget för flyktingarna och i synnerhet barnen blir alltmer desperat och förtvivlat för varje dag som går. De sanitära förhållandena är under all kritik. Det vi ser är en humanitär katastrof.

Nu måste den svenska regeringen ta sitt ansvar och agera i likhet med Norge och Tyskland det vill säga ta hem barnfamiljer. Många barnfamiljer har släkt och vänner i Sverige.

När det brinner i knutarna måste man släcka elden. Det duger inte att, som Morgan Johansson i det här fallet, hänvisa till Migrationsverket. För att citera Olof Palme "politik handlar om att vilja".

Per Sjövall, flyktingansvarig för Rädda Barnen i Halland