Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Nu har det hänt i alla fall!

Så har det nu hänt! Det som politikerna i regionen före valet envist framhöll, att det inte skulle höjas några skatter. De enda som hade en annan uppfattning var Vänsterpartiet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag och mina medpensionärer födda på 1930- och 40-talen har hjälpt till att bygga upp den välfärd vi har i dag. Har själv jobbat inom offentlig förvaltning i 43 år och därmed betalat skatt. Slutade jobba vid 60 års ålder då maken blev svårt sjuk och jag vårdade honom i vårt hem i drygt 16 år. Att jag slutade så tidigt har naturligtvis påverkat min pension med några tusenlappar varje månad. Vad jag nu vänder mig mot är att som pensionär känna sig som en ”parasit” och att ättestupan är nära.

Varför? Jo, i alla offentliga sammanhang talas det om att de äldre blir allt fler och kostar pengar och belastar sjukvård och andra kommunala tjänster. Är det enbart vi pensionärer som kostar pengar? Det känns bittert och tråkigt då vi pensionärer alltid får höra detta i olika sammanhang när det gäller budget och pengar.

Väntar mig ej svar eller genmäle och tänker inte uttala mig mer. Kände bara att jag ville ”lufta” mina tankar och åsikter.

En kränkt pensionär

LÄS MER: Regionskatten höjs med tusenlappar

LÄS MER: Skattehöjningen strider mot partiernas vallöfte

LÄS MER: Mattias Karlsson: Framtidens välfärd kommer att kräva fler skattehöjningar

LÄS MER: S och V vill satsa på fler elbussar — och höja skatten