Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De duktiga undersköterskor som jobbar och sliter orkar inte ha det så här länge till, blir sjukskrivna eller söker nytt jobb, skriver ”Före detta anställd”. Bild: Fredrik Sandberg/TT
De duktiga undersköterskor som jobbar och sliter orkar inte ha det så här länge till, blir sjukskrivna eller söker nytt jobb, skriver ”Före detta anställd”. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Nu får det vara nog – personalen mår inte bra

De duktiga undersköterskor som jobbar och sliter orkar inte ha det så här länge till, blir sjukskrivna eller söker nytt jobb

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Som många andra skrivit om ... Att vara undersköterska i dag innebär ...

Som nyanställd måste du jobba 100 procent, du får inte bestämma din egen sysselsättningsgrad.

Det är bestämt att du ska jobba oftare men färre timmar, som innebär att du nästan aldrig hinner återhämta dej. Dom kallar det hälsoschema, ett hån faktiskt, du hinner inte vila upp dej och ditt sociala liv finns inte mycket av.

De duktiga undersköterskor som jobbar och sliter orkar inte ha det så här länge till, blir sjukskrivna eller söker nytt jobb. De som hittat på allt detta har nog aldrig satt sin fot på en sån arbetsplats och de tror att de sparar pengar på att de anställda ska täcka upp för varandra. Dessutom ska du ibland jobba på andra arbetsplatser i kommunen där du inte känner vårdtagarna.

Att ta hand om personal som blir sjukskrivna kostar i längden. Personal som inte trivs blir aldrig bra, personal som inte har något att säga till om mår inte bra.

Snart får ni plocka personal från gatan, folk som inte är intresserade av vårdjobb utan behöver ett jobb bara.

De äldre förtjänar en personal som trivs på sitt jobb, utvilade, personer de känt länge, trygghet.

Dessutom ska undersköterskorna cykla runt i ur och skur, med ryggsäck och utrustning. Och så ska de göra sitt eget schema.

Nej, det är skamligt, oförskämt att en hel kår av människor blir överkörda, näven i bordet, stampa i golvet ...

Lyssna på personalen, det är dom som vet och ska utföra jobbet. Nu får det vara nog, personalen mår inte bra.

Låter detta som ett attraktivt arbete?

Före detta anställd