Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mer skattepengar, tid och energi som läggs på att smida intriger, skulle i stället kunna användas till att göra något bra för Halmstad kommuns invånare. Det är väl ändå det som är uppdraget?, tycker skribenten. Bild: Roger Larsson
Mer skattepengar, tid och energi som läggs på att smida intriger, skulle i stället kunna användas till att göra något bra för Halmstad kommuns invånare. Det är väl ändå det som är uppdraget?, tycker skribenten. Bild: Roger Larsson

Nu är måttet rågat

Mer skattepengar, tid och energi som läggs på att smida intriger, skulle i stället kunna användas till att göra något bra för Halmstads kommuns invånare. Det är väl ändå det som är uppdraget?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nu är måttet rågat angående hur våra folkvalda sköter sina uppdrag!

I HP:s granskning har vi läst om skandal efter skandal.

Vem röstar på Moderaterna? HFAB:s hyresgäster? 1,6 miljoner kostade det att sparka Catharina Rydberg Lilja för att hon ville prioritera hyresgästerna. Anställda inom hemtjänst? Efter behandlingen av Jennie Vidal? Den här dystra soppan för tankarna till korruption och maktmissbruk, långt ifrån kommunens fina värdegrund: ”Alla Halmstadbor ska ha möjlighet att vara delaktiga och ha inflytande i de demokratiska processerna”.

Om man varit moderat, hade man väl försökt reparera dessa fel så gott det går, innan skadan blir för stor och förtroendet från väljarna försvunnit helt.

Nej då, i stället kom nästa fulspel: Diverse konstigheter i tillsättandet av ny ordförande i hemvårdsnämnden. Ann-Charlott Mankell lämnade ju sina uppdrag i protest mot hur en rad duktiga kvinnliga chefer har sparkats på löpande band, utan förklaringar.

Andreas Bergman är ”inte intresserad av att ställa upp på intervju” utan tycker tydligen att vi kommuninvånare ska hållas utanför hur våra skattepengar används.

Häromdagen kunde vi läsa om en till i raden av kvinnliga chefer som kommunen gjort sig av med, bygglovschefen Katarina Finyak. 685 000 kronor betalades för att få en syndabock för problem hon inte rådde över.

Man har inte råd att behålla vårt fina, unika Kulturhus, men lägger mer än 30 miljoner för utköp av personal, under en fyraårsperiod!

Angående insyn, undrar varför hotellrapporten för mer än en kvarts miljon ska hållas hemlig för allmänheten, som ju ska rösta om just detta? Resultatet var tydligen ”fel”, så nu vill kommunen kosta på sig (oss) ytterligare en rapport med ”rätt” slutsats. Otroligt!

Nej, ett antal personer inom kommunen skulle nog behöva få hjälp med sin ”powerholism”, så kanske mer skattepengar, tid och energi som läggs på att smida intriger, i stället kunde användas till att göra något bra för Halmstad kommuns invånare. Det är väl ändå det som är uppdraget?

Kristina Andersson

LÄS MER: Bygglovschefen köptes ut – skulle göras till syndabock

LÄS MER: Nytt fulspel när Mankells ersättare skulle utses

LÄS MER: Insinuationer får starka chefer som sparkats att se rött

LÄS MER: Jennie Vidal bryter tystnaden: ”Jag har aldrig fått någon mer förklaring”