Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liberalerna vill ha kvar tre sjukhus i Halland. Bild: Roger Larsson
Liberalerna vill ha kvar tre sjukhus i Halland. Bild: Roger Larsson

Ni vill skrämma väljarna att sjukhuset skall läggas ner

Det är tydligt att Ann-Charlott Mankell och partiet Hjärta för Halmstad inte läst tjänstepersonernas utredning om framtidens sjukvård.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Slutreplik till Hjärta för Halmstad angående slutrepliken i HP 5/8 om sjukhuset i Halmstad.

Det är tydligt att Ann-Charlott Mankell och partiet Hjärta för Halmstad inte läst tjänstepersonernas utredning om framtidens sjukvård. Eftersom det är en strikt medicinsk bedömning de gör föreslås det ingen plats för ett eventuellt akutsjukhus för hela Halland. Det ingick inte i uppdraget. Ett sådant skulle alltså kunnat hamna i Halmstad.

Innan man skriver insändare och påstår att andra partier försöker lura väljarna, eller att de gömmer sig bakom tjänstepersonerna, kan man ju ta reda på vad de övriga partierna tycker. Jag föreslog valkompassen, det passade tydligen inte, men kunde lika gärna skrivit partiernas hemsidor.

På till exempel Liberalernas hemsida för regionfrågor står: ”Vi vill ha kvar våra tre sjukhus i Halland. Sjukvården ska vara nära för den som har behov.”

Ni kunde också bett om att få ut beslut från regionen där det tydligt står att uppdrag ges för att bygga om och till de tre sjukhusen och detaljplaner för detta arbetas med i Kungsbacka och Halmstad.

Ni är ute efter att skrämma väljarna i Halmstad med att de skall förlora sitt sjukhus. Era påståenden är inte sanna och ni kommer att misslyckas.

Tommy Rydfeldt (L)

1:e vice ordförande Hälso- och sjukvårdsutskottet

Region Halland