Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Markus Dahlberg / TT
Bild: Markus Dahlberg / TT

Ni tar besluten över deras huvuden

Tack för svaret. Det blev precis vad jag förväntade. Ni skriver att kyld mat ger stor valfrihet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik Apropå insändaren "Genom kyld mat kan vi erbjuda en stor valfrihet till den enskilde", 23/11.

Om jag fattat det rätt skall maten levereras till matkunderna två gånger i veckan, fyra paket ena gången tre andra, eller omvänt för vi har ju sju dagar vi veckan.

Hur man än gör, har man den fjärde dagen ett matpaket kvar som skall avnjutas eller genomlidas, beroende på vad man tidigare bedömt vara bäst eller sämst.

Vidare måste man avtala tid med hemtjänsten om man skall ha hjälp med uppvärmning.

Är det den stora fördelen med att servera kyld, senare kall uppvärmd mat?

Ni skriver vidare att ett antal politiker och företrädare för pensionärerna fått provsmaka maten och ge ett omdöme och där de flesta varit nöjda.

Men de cirka 150 matkunder, som får sin mat via hemtjänsten och är direkt berörda av den stora förändringen, och som från 21-01-01 under resten av sina liv aldrig mer får njuta av nylagad varm mat, har ni inte bedömt som värdiga att provsmaka. Ni tar besluten över deras huvuden. Det verkar mer som "ät och var nöjda med vad ni får".

En klar åldersdiskriminering. Är detta människors lika värde?

Vi har i det här landet sedan ett antal år tillbaka en äldreombudsman, som skall bevaka att äldre människor inte diskrimineras på grund av sin ålder. Är detta ett fall att pröva?

Jag har inte tänkt göra det.

Avslutningsvis: Jag har oombedd försökt sätta mig in i de berördas situation, och som följd därav, hur jag själv skulle reagera om jag var i den sitsen. Tack för mej.

Arne Andersson, 91

Expolitiker

LÄS MER: Maten ska köras ut kall till de äldre