Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gör om och gör rätt genom att ta fram en grundlig utredning om förskola och skola, skriver ”Ulrika” apropå nedläggningsplanerna i Rydöbruk. Bild: HP/arkiv
Gör om och gör rätt genom att ta fram en grundlig utredning om förskola och skola, skriver ”Ulrika” apropå nedläggningsplanerna i Rydöbruk. Bild: HP/arkiv

Ni lyssnar varken på elever, lärare eller invånare

Vart har politikerna varit när man medvetet låtit skolan och förskolan i Rydöbruk förfalla?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln ”Även kommunstyrelsen vill lägga ner Rydöbruks skola”, 30/5.

När man som politiker säger att man ansvarar för hela kommunen ja då ansvarar man också för hela kommunen! Vart har politikerna varit när man medvetet låtit skolan och förskolan i Rydöbruk förfalla? Bristande underhåll, dåliga tillsyner över lekplatser, strö pengar omkring sig genom att "fixa" i ordning insidan (måla invändiga fönsterkarmar inne på skolan) när det är yttre som bör prioriteras för att inte röta ska gå igenom igen.

Att man som förtroendevalda i kommunen för en så oansvarig politik och säger en sak innan valet för att fiska röster och för att sen fullständigt strunta i sina invånares röster.

Politiker i Hylte kommun, ni lyssnar inte på vare sig elever, lärare eller invånare angående denna utredningen. Snurriga siffror som till och med en ekonom inte förstår, rena klipp och klistra.

Gör om och gör rätt genom att ta fram en grundlig utredning om förskola och skola. En ordentlig konsekvensanalys där man faktiskt ser riktiga siffror, konsekvenser av positiv och negativ karaktär och snälla ta in en part som gör utredningen som också är opartisk. För utredningen är ju långtifrån opartisk som det är nu.

Sen hoppas jag att ni kan sova gott om natten när Rydöbruks elever cyklar på 70 landsväg och över Nissastigen för att komma till och från skolan och i hopp om att de kommer hem säkert. För någon cykel- eller gångväg är det ju inte tal om att det ska ordnas.

Ulrika

LÄS OCKSÅ: Nytt besked: Nedläggning rycker närmare för skolan i Rydöbruk

LÄS OCKSÅ: Dråpslaget från skolnämnden: ”Lägg ner Rydöbruks skola och förskola”

LÄS OCKSÅ: Rydöbor ställde alla partier mot väggen om skolans framtid