Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild från en manifestation mot hotellbygget vid Österskans. Bild: Jari Välitalo
Bild från en manifestation mot hotellbygget vid Österskans. Bild: Jari Välitalo

Nejsidan säger ja till en annan lösning

Var tillfreds med att invånarna har får ge sitt råd till politikerna och att de svarat med löfte om att följa resultatet. Demokratin fungerar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Apropå ledare, 17/9.

Så var det då dags för en summering i hotellfrågan, från ledarsidans redaktör Mattias Karlsson. I den omtalade hotellfrågan torgför han en total missuppfattning om resultatet av den rådgivande folkomröstningen. Nejsidan representerar inte en gruppering som motsäger sig utveckling av stadens centrum. Påståendet är Mattias Karlssons personliga åsikt och ingenting annat. Varför den sprids gång efter annan kan man bara spekulera i. Tvärtom – nejsidan säger ja till en annan lösning än det presenterade hotellbygget. Hur svårt kan det vara att erkänna och förstå detta?

Som en konsekvens av den lokala folkviljan uppmanar redaktören kommunens ny- och omvalda politiker att motarbeta nostalgi! Hur denna politiska ambition skulle påverka framtidens centrumplaner har jag svårt att förstå. Nostalgi är något varje människa upplever på olika sätt, men har svårt att sätta ord på. Låt den rätten vara fredad från politisk inblandning. Varför se begreppen nostalgi och utveckling som ett motsatsförhållande.

Till sist – var nu inte dålig förlorare i hotellprojektet. Inse att allt är över för den här gången och var tillfreds med att invånarna har får ge sitt råd till politikerna och att de svarat med löfte om att följa resultatet. Demokratin fungerar.

Lars-Rune Ericsson

Svar direkt:

Som man frågar får man svar. I den nyligen genomförda folkomröstningen hade Halmstadborna att svara ja eller nej till frågan: ”Vill du att det ska byggas ett hotell med restaurang och saluhall på Österskans enligt nuvarande förslag?” Det fanns alltså inget annat förslag att ta ställning till. Ett nej är alltså ett nej, och inget annat.

Givetvis kan nostalgi vara något positivt, vilket jag också skriver i min text. Vad jag däremot vänder mig emot är känslan av att bevara en stad som den alltid har varit när den ska utvecklas. Nostalgi i det avseendet kan leda till stagnation, vilket jag inte tror att någon vill se ska drabba Halmstad.

Mattias Karlsson

politisk redaktör

LÄS OCKSÅ: Första steget taget – nu avbryts hotellprojektet på Österskans

LÄS OCKSÅ: Hotellet på Österskans: Här röstade majoriteten ja – och här sa de flesta tvärt nej

LÄS OCKSÅ: Halmstadborna röstar nej till hotellet på Österskans