Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

3D-skiss på hur hotellet vid Österskans kan bli placerat.
3D-skiss på hur hotellet vid Österskans kan bli placerat.

Nej till hotell på Österskans

Den som har en genuin känsla för sin stad säger och röstar nej till ett hotell på Österskans/Picassoparken.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Efter att ha tagit del av fakta från berörda instanser och oerhört kloka insändares argument bör inriktningen vara solklar. På Österskans skall inget hotell byggas. Inte ens i reviderad form.

Om behovet av ytterligare ett hotell i stan är så stort så bygg ett, men inte på den centralt belägna och historiska plats som Österskans är. Förlägg det i stället på till exempel Radioplans stora yta som i dag verkar utvecklas till ett mindre trevligt område att passera, åtminstone kvällstid.

Många goda alternativa förslag till utformning har presenterats och bör beaktas. Ytterligare en idé är att uppmärksamma de kvinnor som presenteras i Ingegärd Sahlströms och Mymmel Blombergs bok ”Halmstad Kvinnokarta” på just Österskans som en förstärkning till den kultur som redan finns i form av biblioteket, teatern och Nolltrefem-huset.

Det vore i sanning en mycket hedersvärd gest att ytterligare odödliggöra dessa kvinnor som verkligen tillhör och utgör en betydelse full del av Halmstads historia. Vissa av dem kan avbildas som till exempel bronsbyster på pelare, de övriga på annat sätt med bild och kort text rörande deras värv. Detta kan man tycka kommunen är skyldig dem.

Området är så stort att en eventuell saluhall plus mycket mer ryms. Vid eftertanke angående en saluhall kan frågan bli om en sådan verkligen är relevant. Blir Halmstads boende en saluhall trogen? Dagens priser på livsmedel har skjutit i höjden och priserna i en saluhall brukar inte vara de mest moderata. Vidare kan man fråga sig om en saluhall skall rymma en restaurang likt Östermalmshallen i Stockholm.

Resonemanget om att ett hotell på Österskans skulle främja stadens utveckling är nonsens. Bygg hotellet på annan plats och upphöj Österskans till något platsen och Halmstads boende förtjänar.

Släpp prestige som luktar illa och visa kurage. Alla människor växer av adekvat åsiktsbyte, omvärdering och ärlighet. Därav vinns respekt oavsett yrkesbefattning och samhällsställning.

Å-sikten