Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg / TT
Bild: Fredrik Sandberg / TT

Någon måste väl ifrågasätta kultur och ”konst”

Tack för att ni finns! Jag är egentligen för gammal för yttranden i känsliga frågor. Men någon måste väl ifrågasätta kulturen, yttrandefriheten och ”konst”. Jag hörde debatten i TV 2 efter Aktuellt 3 januari. Då gällde det gangsterrapparen som nu är häktad misstänkt för stämpling till människorov.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I debatten tyckte en av deltagarna att hans kulturgärning var mycket stor. Rapparen är utsedd att få guldskivan. Sveriges mest lyssnade låt. Då tänker jag, vilken lyssnargrupp har han?

Som han nu beter sig och uttrycker sig, i texten som han får framföra i media, tv och radio där han uppmanar till grovt våld och skjutningar, anser jag att det inte är lämpligt att han belönas med en guldskiva.

Barnen, ungdomarna i förorterna. Det pratas ofta om hjälp till denna grupp. Med rätt, idolen har alltid ungdomar sett upp till och vill vara lika. Så har det varit i alla tider. Men med den utveckling som är i vårt land i dag har jag mycket svårt att förstå det kulturella i hans budskap. Men, jag är nog för gammal. Jag förstod ej heller den jättestora blå penisen på väggen på Drottninggatan, ej heller menstavlan i Skåne!

Detta är kultur i dag?

Klar i huvudet, ej dement