Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Mycket är skött oerhört illa

Till er som tagit sprutan innan er åldersgrupp kommit vill jag säga: Har ni inget rättspatos, ingen medkänsla, ingen spärr alls. Skäms!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

När man läser i HP om hur chefer och administrativ personal tillskansat sig vaccination mot covid-19, vet man inte om man ska bli tvärilsk eller riktigt ledsen. Att man i den ställning de har, kan handla som de gjort, är ju anmärkningsvärt och riktigt avskyvärt.

Att man sen läser att de till och med sprang dit utan att ta på sig ytterplagg för att inte vaccinet skulle bli för gammalt är ju närmast en rolig historia. Men som inte ens roar i detta läge.

De gick ut genom dörren till hemvårdsförvaltningen och rakt över vägen in i äldreboendet! Som ligger alldeles nära. Till saken hör att det är elva stycken som rusar in på äldreboendet, som annars har strikta restriktioner för allmänheten.

Någon måste ju ha ringt efter dem och ännu värre är, att inte alla äldre hade fått vaccinet och inte alla vårdarna heller vid det tillfället. Detta enligt info från media. Hur kan man sänka sig så lågt, att man roffar åt sig från alla de som bättre behöver det och väntat länge och är prioriterade!

Sen kommer vi till utredningen!!! Som görs av vänner och arbetskamrater. Man tror inte det är sant. Så många efterkonstruktioner och dåligt underbyggd utredning är ju oacceptabelt. Undanflykter som från barnungar.

Men det är ju precis likadant i Sveriges övriga 20 regioner, så det är väl samma sak där. Detta är ju bara vad som kommit till allmänhetens kännedom.

Kan också berätta, att jag vet män som sagt, att deras familjer fått vaccinet för hustrun jobbar inom vården. Därmed inte sagt att detta är vanligt förekommande, men det höjer inte tilliten i samhället.

Att man sen inte har ett relevant dataprogram eller listor för att upptäcka felaktigheter bland de människor som bokar tider eller får vaccinet och inte är berättigade till det just vid det tillfället, är ju bara helt galet. Det finns födelsedata att gå efter. Skyll inte på stress. Att vaccinet skulle komma förr eller senare har ju varit känt länge.

I dag kan man inte ha tillit till folks empati och rättsmedvetande, det kan väl alla vara överens om. Mycket är skött oerhört illa. Tyvärr är det bara toppen på ett isberg när det görs över hela Sverige.

Till er som tagit sprutan innan er åldersgrupp kommit vill jag säga: Har ni inget rättspatos, ingen medkänsla, ingen spärr alls. Skäms!

Sonja Santesson