Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De senaste åtta åren har Hylte kommun upplevt en politisk stabilitet som varit positiv för kommunens utveckling, skriver Ronny Löfquist (S).
De senaste åtta åren har Hylte kommun upplevt en politisk stabilitet som varit positiv för kommunens utveckling, skriver Ronny Löfquist (S).

Moderaterna i Hylte har radikaliserats

Moderaterna och SD gör numera gemensam sak i princip alla ärenden.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå debattartikel av Bo Gunnar Åkesson, Thomas Flystam mfl, 17/6.

Nyligen kunde vi läsa i Hallandsposten att oppositionssamarbetet i Hylte kommun mellan Moderaterna och Centerpartiet har avslutats. Vi som följer Hyltepolitiken på nära håll är inte förvånade. Moderaterna har den senaste mandatperioden genomgått en radikal politisk förflyttning. Från att inledningsvis varit väl samspelt med Centerpartiet är det nu helt uppenbart att ett närmare samarbete med Sverigedemokraterna (SD) har inletts.

Moderaterna och SD gör numera gemensam sak i princip alla ärenden. Noterbart är också att Moderaterna och SD dessutom verkar ha ”fria övergångar” med politiker för att tala i idrottsspråk. Två av fyra undertecknare av insändaren var nyligen medlemmar och förtroendevalda för SD. SD har till kommande val tidigare moderat ordförande på sin lista.

Socialdemokraterna i Hylte har varit den ledande politiska kraften i kommunen sedan 2015. Tillsammans med samverkande partier har vi tagit oss genom kriser och utvecklat kommunen samtidigt som vi stärkt ekonomin. Vi har haft samarbeten med partier från höger till vänster, allt för Hyltebornas bästa.

De senaste åtta åren har Hylte kommun upplevt en politisk stabilitet som varit positiv för kommunens utveckling. Vi kommer efter höstens val söka samarbete med de partier som vill fortsätta Hylte kommuns utvecklingsresa. Tyvärr är inte Moderaterna längre ett av dem.

Ronny Löfquist (S)

Kommunstyrelsens ordförande