Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: TT/arkiv
Foto: TT/arkiv

Missuppfattning att vi motsätter oss varma relationer

Du ska våga bli gammal i dagens Halmstad.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Svar till ”Dotter”, 17/6.

Vi beklagar din mammas upplevelser och att du uppfattar att hennes äldreboende inte gav önskad trygghet och livskvalitet.

Men tvärtemot den historia som du berättar är kontinuitet i bemanningen en viktig princip för hemvårdsförvaltningen. Våra kunder ska återkommande träffa samma vårdpersonal och kunna känna sig trygga med dem som ger vård. Så borde det ha varit för din mamma, och så ska det vara för alla våra kunder.

Principen om kontinuitet i bemanningen slås fast i våra riktlinjer och gäller alla äldreboenden i Halmstads kommun, oavsett driftsform.

Att vi motsätter oss att varma relationer skapas mellan våra medarbetare och kunderna är en missuppfattning. En viss distans är visserligen viktig för att upprätthålla en professionalitet – men en god vård bygger på att förtroendefulla relationer kan skapas mellan kunden och vårdens medarbetare. Först då kan kundens behov tillgodoses.

Hemvårdsförvaltningens riktlinjer och arbete för kontinuitet ger förutsättning för den trygghet och den livskvalitet i äldrevården som du efterlyser. Du kan våga bli gammal i dagens Halmstad.

Ana Maria Chrysoulakis, verksamhetschef för kommunala äldreboenden

Camilla Lovén, koordinator för privata äldreboenden

Halmstads kommun