Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Missnöjeskulturen" dominerar politiskt

Det är klart att jag inte är så insatt i Laholms politiska historia som LP är, men hantverket politik kan jag lite om.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren "Därför gjorde jag polisanmälan" av Bertil Johansson, Laholmspartiet, 29/1.

Att Laholm har haft, och kanske har, utmaningar när det gäller politik och hur kommunen ska styras är inte unikt, detta gäller de flesta kommuner i landet. Jag som är inflyttad till Laholm tycker det är en fantastisk kommun, men självklart är det några utmaningar det är därför jag har engagerat mig i politiken. Det jag tycker är unikt i Laholm är att det finns en stor ”missnöjeskultur”, och att denna är så dominerande politisk. Ofta uppstår en ”missnöjeskultur” när det är brist på kunskap och kompetens och på hur saker löses och kommunicerats.

Nu var det polisanmälning av en tjänsteman jag hade synpunkter på, inte allt annat som hänt i Laholm. Jag vet att LP ville ha en oberoende granskning i "möbelaffären”, men nu är det en oberoende granskning som utförs av Ernst & Young, varför göra detta till ett politisk poäng?

Att dra in mycket annat i ett svar i tidningen som behandlar en sak, är allt annat än imponerande.

Att använda ordet ”vänskapskorruption” tycker jag är något insändaren inte bör skriva utan att dokumentation finns. Att påstå att ett parti har bidragit till detta är självklart helt fel och faller på sin egen orimlighet, detta säger mera om den som skriver detta och hur mycket personen faktiskt kan om det politiska systemet.

Vem som skapar politikerförakt och misstroende bland kommuninvånarna är väl inte svårt att förstå när man läser svarsrepliken från LP på min insändare. Tycker det faktiskt är ett rätt allvarligt påstående att anklaga Moderaterna för detta, när man kanske själv är den som bidrar starkast till detta.

Ja, vi i Moderaterna vill gärna ha strängare straff när någon gör något olagligt, men först måste det finnas ordentligt kännedom i allt som har hänt i saken. När vi har ett politiskt system som kan hantera detta, får vi bruka detta systemet, att inte gå till polisanmälning när kommunfullmäktige i kommunen har fattat i princip samma beslut men utreder detta med oberoende revisorer.

Thor Gunnar Bjelland

Moderaterna i Laholm

LÄS MER: LP-Johanssons polisanmälan mot chef skrivs av

LÄS MER: Politiker anmäler utbildningschefen för grovt tjänstefel

LÄS MER: Skolmöbler för 1,2 miljoner köptes i strid mot reglerna