Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Yvonne Åsell / SvD / TT

Miljön har gått helt över styr

Det är bara att titta på hustak, så ser man all mossa. Grönt och grått på alla tak. Har man stensatt i och omkring sin trädgård är det högtryckssprutan som hjälper en att få fason på problemet och då även på staket.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Skogen är inte längre vad den varit och havet vill man knappt beröra. Surt nedfall varje dag utom när det är torka, för då är det fel på detta håll. Som grabb stod man och fiskade vitling och makrill längst in i hamnen i Halmstad. Torsk och plattfisk fanns det i överflöd. Snart är allt borta och vad lämnar vi kvar till våra barnbarn och därefter. Torsken finns knappt kvar i Laholmsbukten, vittling är sällsynt och plattfisken har försvunnit med 50 procent de sista fem åren.

Hörde nu att makrillen tappat 60 procent av sitt bestånd de sista åren på grund av riktat fiske från industri och ålen som fanns i mängder är i spillror. Vad lämnar vi kvar till generationerna efter oss. Tänk om haven varit synliga som mark och skog, hade vi då sett dessa problem, för idag bryr sig ingen, i och med man inte ser det. England med andra länder kör fortfarande ut med sina stora sopbåtar och dumpar avfallet i havet, ingen bryr sig. Det lilla fiskebeståndet som är kvar överfiskas, ingen bryr sig mer än att man kan fylla garnen den närmsta dagen. Östersjön är inom kort kört och detta ska vi bara acceptera.

Om ingen förstår problemet, vem ska då stå på bromsen? Som tur är finns det nu en ung generation som förstått problemet, så stå på er och få till en bättre miljö, det vår generation inte lyckats förmedla till våra folkvalda kanske ni med tålamod och övertygelse lyckas med. Tack för ni kämpar för en bättre värld.

Metallarbetaren