Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Holmberg / TT
Bild: Henrik Holmberg / TT

Meningen är ju att de skall vara till för innevånarnas bästa

Det utbetalas omotiverade omställningsbidrag, vilket ger dem dubbla inkomster årligen, trots nya tjänster eller eget företagande.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Politiker verkar tro att de kan göra det ena misstaget efter det andra utan att det får följder. Halmstads tidigare styrande alliansparti ville inte ta till sig att folket inte ville ha dem kvar. Trots en rejäl mandatförlust p.g.a. fulspel, misstag och vårdslöshet med våra skattepengar försökte de återta makten genom minoritetsstyre, med likasinnade.

Hur har dessa förtroendevalda med sina redan för höga arvoden mage att ta emot alla dessa fallskärmar? Det utbetalas omotiverade omställningsbidrag, vilket ger dem dubbla inkomster årligen, trots nya tjänster eller eget företagande.

Girigheten har inga gränser! Inte konstigt att det blir budgetunderskott, som politiker i våra kommuner hanterar ekonomin! Som om inte detta var nog så höjer de sina arvoden mitt under inflation och kristid när vanligt folk lever på marginalen och knappt har mat på bordet, hela familjer riskerar att vräkas! Har det aldrig slagit politikerna att om de avstod höja sina redan feta löner så hade det funnits pengar kvar till mera viktiga behov! De borde skämmas ta mig f..n! Meningen är ju att de skall vara till för innevånarnas bästa. Medan politikerna göder sig själva får folket betala för deras lyx, inte minst HFAB:s hyresgäster som får betala för olika bolagsunderskott.

Det senaste är att nuvarande styret vill öka sin makt genom att utöka med sju extra viceordförandeposter i sina nämnder och bolag, med ytterligare kostnader. Även i Laholm härskar hybris, förra gången politikerna där höjde sitt arvode var i samma veva som de drog in personliga assistansen för de svagaste i samhället, de funktionshindrade utan röst och möjlighet att göra uppror, så osmakligt.

Nu ordnar de höjda arvoden till sig själva igen! När man nu ligger back med 35 miljoner för att man inte klarat av att förvalta kommunens skattepengar ska det skäras ner, sjuttio tjänster ska dras in! Vilka tjänstesektorer de planerar dra in på kan man undra när man betänker att översittare brukar ha för vana att försämra för de mest utsatta! De borde i stället dra in på tjänster bland de egna! Vård och omsorg har svår brist på personal som går på knäna, de sliter ut sig p.g.a. underbemanning.

Även tidigare politiker kan hållas ansvariga eftersom inte heller de ville begripa hur allt hänger samman, orsaken till personalbristen är att erfarna anställda inte stannar kvar p.g.a. usla löner, chefer och arbetsvillkor! Detta har personal och patienter vetat och påtalat i många år.

A.L. Bertilsdotter.