Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jessica Gow/TT
Bild: Jessica Gow/TT

Medborgarlön ytterligare ett förslag

Tack för din analys av den insändare jag hade i Hallandsposten den 27/2. Först och främst så tycker jag att man borde skriva sitt riktiga namn och inte använda sig av en signatur. Detta visar att man inte står bakom sin insändare.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till "boggy" 11/3.

När det gäller den gamla reformen om pensionerna, så var det inte bara Socialdemokraterna som stod bakom denna.

Det finns i dag många arbetssökande som egentligen borde få möjligheten att ta förtidspension. Jag menar inte att det skall vara en fet förtidspension. Den får anpassas, så att den följer de riktlinjer som sätts. Men de resurser som läggs i dag på att få ut människor som går långtidsarbetslösa, kan läggas på de som har bättre chans och är attraktiva på marknaden men kanske behöver en utbildning eller mera. Har du själv gått arbetslös länge så hade du förstått hur man mår av att inte få ett ja efter många försök att få ett arbete.

Jag anser att man skall försöka hjälpa och inte sätta hinder med gamla uppfattningar som du framför. Därför så gäller fortfarande det som jag har skrivit och kanske skall man spetsa till med att ge medborgarlön till de som inte har fått något arbete under många års sökande. Det handlar om att man skall bry sig om andra, och det har många människor glömt. De tänker bara på sig själva.

Jan Claesson

aktiv socialdemokrat