Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Med mörka kläder och full fart

Mörkret ruvar över Halland och ingen snö lyser upp tillvaron.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

När det är som mörkast syns cyklisterna ännu sämre än vanligt på Halmstads gator, av vilka många har undermålig belysning. Visst finns det undantag, men de flesta cyklister har mörka kläder så här års och deras cyklar saknar ofta såväl lampor som reflexer. Det hindrar inte att de kör på i full fart, på gator och trottoarer och inte sällan mot rött ljus. Blicken riktad rakt framåt eller mot mobilen och hörlurar ovanpå vinterluvan.

HP Debatt den 13 december utnämnde representanter för ett par olika cykelorganisationer cyklisterna till trafikens miljöhjältar. Kanske det, men många av dom är också trafikens marodörer. Egoistiska och, vad det verkar, fullständigt okunniga om de trafikregler som alla andra trafikanter måste rätta sig efter.

Synonymen till trafikvett är gott uppförande i trafiken, speciellt mot medtrafikanter. De cyklister som känner sig träffade uppmanas att klicka in sig på Transportstyrelsens hemsida och läsa ”Trafikregler för dig som cyklar”. Läs, lär och utnyttja de nya kunskaperna under året som kommer och alla trafikanter blir glada!

Visa hänsyn i trafiken!