Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skribenten delar med sig av en fin dag vid Gröningen, Östra stranden. Arkivbild. Bild: Lina Salomonsson
Skribenten delar med sig av en fin dag vid Gröningen, Östra stranden. Arkivbild. Bild: Lina Salomonsson

Man blir varm om hjärtat!

Jag hoppas att det finns så trevliga badvärdar på alla andra handikappanpassade badanläggningar i länet!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Körde till handikapp-badet vid Östra stranden i Halmstad. Att parkera på en handikapp-plats var inga problem. Bra skyltat och gott om platser. Ett strålande väder.

När jag lastade ut min rullstol var det bara att ta sig in på området. Möttes av ett par trevliga badvärdar som hälsade mig välkommen. De såg ju att jag har lite problem med att ta mig fram så de föreslog att jag kunde få låna den speciella rullstolen de har som tål att köra ned i vattnet med. Det lät ju bra så jag beslöt att prova den. Fick hjälp att flytta undan min egen rullstol. När jag skulle ut mot vattnet följde en av värdarna med och såg till att inga andra badgäster stördes.

Till och med några barn som klättrat upp på räckena hoppade ned och hjälpte till så att jag kom ned till rampen utan problem.

Jag såg en synskadad man som försökte ta sig ned och då gick en av värdarna dit och hjälpte mannen att ta sig till vattnet.

Det känns så bra att bli hjälpt av värdarna och det känns tryggt att veta att de säkert var utbildade i HLR och kunde rycka in om det skulle behövas.

När jag badat klart tog jag mig upp till servicehuset igen och torkade. När det sedan var dags att avsluta utflykten till badet och jag skulle lämna tillbaka specialstolen visade det sig att min egen rullstol hade lite för lite luft i ett däck. Inga problem , visade det sig. En av värdarna gick in i sitt förråd och kom tillbaka med en cykelpump och började direkt pumpa in lite mer luft.

Vilken hjälp jag fått! Man blir varm om hjärtat! Mycket hjälpsamma badvärdar, det kunde inte bli en bättre dag.

De erbjöd sig även att hjälpa till att packa in min egen rullstol i bilen men jag tackade nej och klarade det själv.

Hade jag varit lite mer rörlig hade det varit trevligt att vara med som badvärd.

Jag hoppas att det finns så trevliga badvärdar på alla andra handikappanpassade badanläggningar i länet!

Tack till Halmstad Kommun för att ni tänker på oss medborgare!