Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johnny Samuelsson
Bild: Johnny Samuelsson

Man blir arg över hur det har planerats

När det gäller skolsituationen i Furulund/centrum så blir man förbannad över hur det planerats.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Örjansskolan såldes ut med motiveringen ”det kommer inte att finnas något elevunderlag framöver”. Elever och lärare engagerade sig stort och demonstrerade mot försäljning; eleverna fick löfte från kommunen om att skolan skulle få finnas kvar, men sedan tog det inte så lång tid innan den ändå avyttrades.

HP 21 augusti 2007: ” Återigen svänger det kring Örjansskolans vara eller icke vara. I en elevfilm till politikerna, egenskriven låt som framförts i Rix FM, demonstration på torget i höstrusk och flertalet insändare har vi försökt framföra vad denna snart 101 år gamla skola betyder för lärare och elever. Att skolan trots sina renoveringsbehov kan ge en så välkomnande atmosfär, vad kan inte då en upprustning av byggnaden ge?”

HP 8 september 2007: ” Det var ett glädjande besked för oss alla att kommunfullmäktige fattade beslut att bevara Örjansskolan. Särskilt vill jag gratulera lärare och elever som engagerat sig i frågan. Det är en vacker och traditionell byggnad väl värd att bevara och att bedriva utbildning är väl det bästa man kan göra.”

Sedan vet vi ju alla vad som hände … Svek och nya beslut …

Nu står politikerna där och beklagar sig över avsaknaden av kommunala skolor i området, samtidigt som man bygger fler och fler bostäder i samma område. Tror man inte att de som flyttar in har varken barn eller bilar? Eller har man redan 2007 kallt räknat med att det bara är att exploatera hela Folkparken?

På Örjansskolan fanns annex, nybyggd idrottshall med mera. Konsekvensen av politikernas dåliga beslut att sälja ut skolan vill de nu ska bli att ”trycka in en skola” i Folkparken. Inte bra för trafiksituation eller miljö/rekreationsområde.

Ansvar bör utkrävas av politiker som fattar dåliga beslut

LÄS MER: Nyinflyttade får inte plats på skolor i centrum