Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mammografi utan åldersgräns, efterfrågas av skribenten. Bild: Christine Olsson/TT
Mammografi utan åldersgräns, efterfrågas av skribenten. Bild: Christine Olsson/TT

Mammografi för kvinnor över 74 år

Vi Socialdemokrater i Region Halland har föreslagit i vår motion att kvinnor över 74 år kallas till mammografi i Region Halland.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Man blir glad när man läser insändaren i Hallandsposten 20/7 om "Angeläget med screening av sjukdomar", för den är högst angelägen i dag. Att rädda liv när det är möjligt är en attityd och samvetsfråga som påverkar både den enskilde kvinnan och samhället.

Jag skickade in en motion till Region Halland i maj månad 2021 om "Mammografi utan åldersgräns". Den har inte behandlats än i Regionfullmäktige. En behandling av en motion tar tid.

Vi Socialdemokrater i Region Halland arbetar för en mer rättvis och jämlik vård, detta gäller även mammografi, där kvinnor över 74 år ska kunna bli kallade till regelbunden mammografi.

Nu vet jag inte var någonstans ni i SPF har tagit upp frågan utan att få något resultat. Vi Socialdemokrater i Region Halland har föreslagit i vår motion att kvinnor över 74 år kallas till mammografi i Region Halland.

"Gör om gör rätt" skriver ni i insändaren. Vad ni kan göra är att påverka de borgerliga partierna inom Region Halland, så att min motion förhoppningsvis går igenom när den kommer upp i Regionfullmäktige Halland.

Kerstin Nilsson (S)

ledamot i Regionfullmäktige Halland