Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylte kommunhus. En plats att diskutera politiska sakfrågor. Bild: Isabel Bark
Hylte kommunhus. En plats att diskutera politiska sakfrågor. Bild: Isabel Bark

M vill ge Hylte kommun ett lyft

Jag har upprepat många gånger att vi Moderater kan samarbeta med alla som stödjer våra frågor.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik på Ronny Löfquists insändare i HP 22/7.

Socialdemokraten Ronny Löfqvist vill gärna fortsätta att vara kommunråd i Hylte kommun som han varit länge. Det präglar hans insändare om Sverigedemokraterna och Moderaterna.

Jag har upprepat många gånger att vi Moderater kan samarbeta med alla som stödjer våra frågor och jag har också sagt många gånger att valet avgör vilka som kommer att styra kommunen. Men S har ju redan bestämt vilka som de kan samarbeta med och vilka inte. Det är främmande för Moderaterna att agera så. Sakfrågorna avgör vilka vi samarbetar med.

Sedan räknar Löfqvist upp en rad frågor där olika partier har drivit frågor och haft olika åsikter. Den enda frågan Moderaterna drivit ensamma är Parkstaden. Vi är emot den byggnationen av flera skäl: befolkningen minskar i kommunen - då är det oansvarigt att bygga skrytbyggen vidare. Det finns många ödetomter och fallfärdiga hus i Hyltebruk, samt skoltomten med Gamla Real, som med fördel skulle kunna bebyggas och alltså förtäta centrum i Hyltebruk.

Moderaterna vill jobba mer mot den tilltagande kriminaliteten som breder ut sig. Gängbrottsligheten är en realitet för många människor i mindre städer nu och det är inget som säger att det skulle stoppa där. Förr eller senare kommer det här till Hylte och då räcker det inte att hänvisa till Polisen och fina policydokument i någon bokhylla på kommunkontoret.

M vill verkligen att personalen inom omsorgen får ett lyft och att arbetsuppgifterna blir bättre och mer strukturerade. Låt vårdpersonal vårda. Krav på språkkunskaper måste skärpas. Våra äldre skall kunna förstå och prata med den personal de möter

M vill satsa på arbetslinjen. Arbetslösheten i Hylte är alldeles för hög och sticker ut bland kommunerna i Halland. Har man ingen funktionsnedsättning skall man arbeta.

Bo Gunnar Åkesson (M)

gruppledare, Kommunfullmäktigegruppen i Hylte