Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jari Välitalo

Mörkrädd av hur Sommarkraft framställer arbetslivet för unga

Jag har en 16-årig dotter som har arbetat på kommunens Sommarkraft under tre veckor. Fantastiskt att kommunen erbjuder ungdomar sommarjobb. Det är en bra chans för ungdomarna att förstå hur arbetslivet fungerar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Dotterns arbetstid är kl 7–16 och hon är mycket noggrann med tider och var på sitt arbete redan 6:30 första dagen. Hon har under dessa tre veckor inte arbetat till kl 16 en enda dag.

Hon har fått sluta mellan kl 13–14:30 varje dag, men hon får lön till kl 16. Kafferasten varar 1–2 timmar och fördrivs med tv eller mobil.

Min dotter har nu fått en inblick i arbetslivet och hur det fungerar i Halmstads kommun. Som skattebetalare och mamma blir jag både mörkrädd och förtvivlad. Hoppas inte att det är lika slappt på alla kommunens arbetsplatser.

Lotta Nilsson

Svar direkt:

Sommarkraft som i år tilldelats 350 ungdomar är en satsning inom Halmstads kommun för att ge ungdomar en första inblick i arbetslivet och en möjlighet att tjäna en slant på sommaren. Alla kommunens verksamheter har möjlighet att anmäla intresse att ta emot ungdomar.

Det är tråkigt att höra att den verksamhet som beskrivs inte kunnat erbjuda full sysselsättning och såklart något vi måste titta närmare på. Vi följer varje år upp Sommarkraft för att utveckla och förbättra.

För Halmstads kommun är ungdomarna en mycket värdefull resurs som vi hoppas kunna anställa i framtiden.

Karin Bloemer

enhetschef

Arbetsmarknadsenheten