Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Många duktiga medarbetare är nu på väg att lämna, på allvar

Det talas mycket om äldreomsorgen i skuggan av pandemin och hotet mot våra sköraste. Vad brister, vad kan vi förbättra och förändra för att bygga riktigt bra och värdig äldreomsorg?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

A och O för att detta ska fungera är en välutbildad, motiverad och nöjd personal.

Är det så?

Det är dags att det kommer ut till alla om de stora schemaförändringarna som är på väg in också i Halmstads kommun. Redan startat upp på vissa ställen och är på väg in i äldreomsorgen. Förändringen går som en löpeld genom landet och de anställda som provat vittnar om stress, press, otrivsel och ett totalt sönderhackat eget liv.

Man kan kort sammanfatta förändringen som en tjock lunta med strama regler för schemabygge. Totalt i avsaknad av sinne att lyssna på individen! Återgång 20 år i tiden med arbete varannan helg, förkortade nätter men i stället fler av dem med de skadliga nattimmarna, blanda dag och nattpass, tvång till heltid för alla nyanställda, 20 procent av schemat ska ligga på så kallade resurspass då man ska lämna sin arbetsplats och hoppa in där det saknas folk. Det sistnämnda går rakt emot det som ska vara ledstjärnan för vårt arbete för att det ska ge god kvalitet. Så få kontakter som möjligt, bäst kan vi hjälpa när vi på riktigt känner varandra. Ser individen.

Och ur smittosynpunkt totalt förkastligt att röra om i grytan så som tänkt är! Det skapar stor otrygghet bland oss på golvet, men drabbar framför allt våra gamla! Det är just nu så otroligt många som mår så dåligt av detta.

Ni måste lyssna på oss, låta oss vara de unika individer vi är. Ge oss möjlighet att forma våra scheman mer i stället för mindre.

Många mycket duktiga medarbetare med lång erfarenhet är nu på väg att lämna, på allvar.

Så jag uppmanar er alla med nära och kära inom äldreomsorgen att fråga och ifrågasätta. Hur mår er personal och tänk efter hur i förlängningen era kära ska må?

Kanske är det dags att på allvar tänka till. Bra kvalitet måste få kosta! Vi behöver en nöjd och glad personal för att kunna bygga världens bästa äldreomsorg som vår statsminister säger är målet.

Vi finns där dygnets alla timmar, lämnar våra familjer på lördagskvällar, julafton och nyårsafton ...

Hjälp oss nu att få värdiga arbetsvillkor så att vi kan fortsätta göra detta med glädje!

Förtvivlad medarbetare i äldreomsorgen