Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinnor har i alla tider varit de som fått bära deltidsanställningar. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Kvinnor har i alla tider varit de som fått bära deltidsanställningar. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Målet måste vara heltidsarbete

Vi har ett välfärdssystem i Sverige som gör det möjligt att arbeta även under tuffa delar av livet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det känns som ett flytt tillbaka i historien när vi tar del av artikeln i HP den 5/7, ”SD vill stoppa heltid som norm för vårdpersonalen”.

Efter många års kamp mot alla arbetsgivarnas erbjudande om deltidstjänst i kommunen, lyckades Kommunal för några år sedan nå en uppgörelse om heltid som norm. Nu finns det politiska partier lokalt, som verkar mot denna uppgörelse och vill att kvinnor istället går tillbaka till spisen och tackar ja till deltider.

Kvinnor har i alla tider varit de som fått bära deltidsanställningar. De kanske, som någon politiker uttryckte i artikeln, inte orkar mer än 75 procent, eller att vissa yrken är så tunga att kvinnorna inte orkar med ett yrkesliv? Märkligt! Otroligt att män skulle acceptera en deltidstjänst. Tala om valfrihet i dessa sammanhang.

Deltidstjänster följer den anställde hela livet. Varför har vi så många kvinnor som är fattigpensionärer? Jo, kvinnorna har vårdat hela sitt liv, på deltidsanställningar inom vård och omsorg, vårdat barn och passat upp en heltidsanställd make.

Vi har ett välfärdssystem i Sverige som gör det möjligt att arbeta även under tuffa delar av livet. Det är lätt att känna sig nedslagen av att denna kvinnosyn finns i de politiska församlingarna än i dag.

Målet måste vara att heltidsarbete är det normala, en rättighet vid nyanställning i alla kommuner och för de som redan arbetar om möjligt!

Man får inte glömma bort att det också är synnerligen gynnsamt för den anställande kommunen med erbjudande om heltidstjänst. Det har ett stort värde för de människor som är i behov av vård och omsorg. Kontinuiteten blir en stor vinnare på arbetsplatsen.

Vi har nu kommit en lång bit på väg genom ingånget kollektivavtal, ”målet är heltidsarbete”. Sumpa nu inte bort detta kvinnolyft genom att försöka få kvinnor att framstå som svaga, inte orkar eller inte vill.

Kvinnor har lika rätt som män att kunna leva på sin lön och på sin pension.

Ingeborg Oléni

för TP Laholm